Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa GTV vs Fiat Coupe

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa GTV vs Fiat Coupe

Какво ще кажете за сравнението между двата автмобила... Предлолагам, че всички повече ще симпатизират на ГТВто но все пак да се откроят основите + и - на двете италианки... Каква е в разликата в потдръжката и съответно качеството на двете коли....
    Също така цените... Фиат купе 96-7г. се намира средно за 8000-9000лв, докато алфа ГТВ за 97г. цена минава и 12хил лв.. Другото нещо е че например на Горубляне(естествено никой да не купува от там) та там цените на ГТВ-имаше 3 броя бяха 10 500-11 500 като състоянието беше окаяно!...Само едната беше що годе добре, но беше пребоядисвана...Коментар?!?...

На каква цена се намира ЧИТАВО ГТВ?
    Също така как е с качеството?

Аз си мисля че Фиата ще отстъпва по качество, но се надявам на конкретно инфо от ваша страна :P

Мерси на всички отговори :P

Пуснах темата тука, надявайки се че повече хора ще я видят
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

моето мнение на лайк е че Фиата ми допада повече като дизайн и отвътре и отвън.А и като крайна цена е по ефтин.
    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

???? ???? ????? 4/5 ??? 2.016? ??? ????? ??????? ?? ????.? ???? ????????????? ???? ????? ???? ???????? ?? ???? ??? ?? ???.??????? ????? ?????? ??? ??????? ?? ? ??? ???????? ????? 100000?? ? ??.?? ??? ???? ??????? ???????? ???????? ? ??? ???? 96???.??????? ????? ? ???? ?? ?? ????? ???? ????? ???? ????? ???????.???? ???? ?? ?? ???? ?? ?? ????????.
      ________
      Ford hospital
      Last edited by santo_traficante; d.m.y г., 15:02.
      Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

ами като имаш предвид какво карам лесно ще преценишзащо съм дал двойна цена и кое според мен е по красиво и предпочитано....
        Но затова всеки си има мнение, всеки избира...
        Но цената понякога също е ориентир за "харесване"....
        Погледни в Европа кое колко върви като цена...... и после се сети че цената е баланса между търсенето и предлагането..... в нормалните страни

Фиата е малко по-масов и по-стандартен.... ама моето мнение е субективно..
        Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

няма лошо да си пристрастен :P сподели все пак цена на косумативи например и части, има ли проблеми(някакви стандартни)и т.н ...части сигурно много трудно се намират Аз все пак поразгледах и форумчето

За съжаление във фиата не съм влизъл... а алфата ми се стори нормално тясна за такъв тип кола Купето по просторно ли е вътре ,седалките отзад,багажника
          by RUBIG service

Comment

Comment

Аз само да кажа че купето се сглабя не в заводите на фиат а от пининфарина и сглобката за фиат е доста добра интересното беше (ако не бъркам много) че дизайна не е на пининфарина а си е на фиат, та така нещата при купето са малко сбъркани
              Злия е прав за потдръжката на двигателите тъй като имам и двата двигателя мога да кажа че 2.0 16в на фиат е поне двойно по евтин за потдръжка, но пък и по муден.

Comment

Злиа мерси за страхотното мнение Кола ще вземам но ще е догодина-да се надяваме, че цените поне леко ще се свалят...а иначе ще е италианка и сигурно ще е от теб-ако се реша какво да е и ако го имаш... добре че ми отговори иначе пак ЛС мислех да ти пиша Иначе има време

ГТВ според мен е по яко, но пък пространството е много важно-поне за хора с ръст като моя... а и задните седалки са голям +....сърцето казва едно, разумът друго, но като че ли най се чува какво казват парите

ще се радвам и на други мнения на фенове на италианките, а и на собствениците им :P

Gigi -мерси за мнението точно от собственик и на двата двигателя :P
                добре гиги, но и на купето има емблемка pininfarina също както и на ГТВто..
                by RUBIG service

Comment

Ами, те цените и в момента са ниски, имам Фиат Купе Турбо Плюс За 1500 еуро и е доста трудно да се продаде, хем е 1997год.
                  А, ГТВ то е наистина с около 500 еуро по скъпо, ако е V6

Comment

На мен ГТВ по ми харесва, макар че и фиата е доста хубав. Имай предвид, че отзад в алфата просто не се седи. Аз съм 186 см. и съм си дръпнал седалката до края, щото ми е тясно иначе. Багажник няма . И както казва злия, ако недай си боже се удариш отпред, няма части, само с поръчка, предния капак е 2000 лв. Може да видиш тази тема - http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic ... 4&start=15, за този удар ремонта ми излезе точно 5400 лв. . При фиата незнам как е положението с предния капак и фаровете, ама май е същото. Иначе колата е уникално хубава, на мен ми е втора такава. Малко е тежичка и не става много-много за дръпки. Задното окачване е много сериозно и седи здраво на пътя. Комфорт има, особено за такъв тип кола. Абе на мен ми харесва супер много, знам че се чупи, правя си я и си я карам .
                    Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Първоначално публикувано от 156 m-jet
                      Ами, те цените и в момента са ниски, имам Фиат Купе Турбо Плюс За 1500 еуро и е доста трудно да се продаде, хем е 1997год.
                      А, ГТВ то е наистина с около 500 еуро по скъпо, ако е V6
                      Не каза с кой двигател
                      Или то ТурбоПлюс имаше само с големия
                      Както и да е, но не се очудвай, че се продава трудно - до България такава кола в по-добрия вариант (193к.с.) би струвала към 15000лв. за да я подкараш по пътищата
                      Знаеш ли к'ва А4-ка или 3-ка мое се купи с тия пари в България
                      sigpic

Comment

Ето тука има добро инфо за купе
                        http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=566
                        ако нещо относно двигателите те интересува питай.

Comment

ре

фиат купе не съм имал но гтв-то ми харесва като дизайн 100 пъти повече,но си има хиляди кусури,повечето от които споделени от колегите по-горе...
                          GTV 2.0 TS - dead
                          156 2.4 JTD - dead
                          147 1.6 TS - dead
                          BMW 520 E39 - live

Comment

Първоначално публикувано от VFTI
                            ГТВ според мен е по яко, но пък пространството е много важно-поне за хора с ръст като моя... а и задните седалки са голям +....сърцето казва едно, разумът друго, но като че ли най се чува какво казват парите
                            на мен пространството си ми е перфектно, задни седалки нямам 186 съм и имам место да бутна още седалката...багажник......ами за двуместна кола багажника е редно да е като за 2-ма не като за 4+1 се пак.....не мога да ги разбера тия които търсят в спортна кола елемента на камионетката мога да потвърдя че готина мацка с неин и мой багаж се предвижва Перфектно... за мен сичко си е както съм го искал.

Човек трябва да знае какво иска от колата да му даде....
                            Дано направиш правилният "за теб" избор!! Успех
                            Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Сори за офтопика, ама ми се наби на очи, че двама колеги (sharky и proper) са по 186 см високи и карат ГТВ и спайдер Да не би да са някакъв must-have сред 186-сантиметровите алфисти тези колички, че и аз съм 186 см висок...викам да попитам
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
                              X